13.08.2019 : Про довідки про склад родини, що вимагає УПСЗН

Є два моменти, які протиречать один одному.

Перший. Шкода сусідів, які не можуть отримати субсидію, бо ОСББ не видає довідку про склад родини.

Другий. ОСББ не має, а ні прав, а ні повноважень, а ні можливості будь-яким чином перевірити інформацію про зареєстрованих осіб, тому довідки не видає. А якщо й видає то голова правління несе персональну відповідальність (адміністративну та, у деяких випадках, кримінальну) за достовірність наданих даних, а також має персонально відшкодувати до бюджету кошти які можуть бути надані у вигляді субсидії, якщо буде надано недостовірну інформацію.

Принципова позиція полягає у тому, що: ОСББ ДОВІДОК ПРО СКЛАД РОДИНИ НЕ НАДАЄ. Для того у ОСББ немає, а ні прав, а ні повноважень.

Об’єктивно. Розділ 14 Постанови КМУ №848 від 21 жовтня 1995 року прямо каже про те, що для призначення житлових субсидій на запит структурних підрозділів з питань соціального захисту населення у п’ятиденний строк з дня його отримання подаються відомості, окрім іншого, про склад зареєстрованих у житлових приміщеннях (будинках) осіб. Ким надаються ці відомості? Читаємо: органами місцевого самоврядування або уповноваженими ними органами.

Постанова №848 це саме та постанова на підставі якої призначаються субсидії. Профільна постанова для УПСЗН. Чорним по білому: органами місцевого самоврядування або уповноваженими ними органами.

ОСББ не відноситься до органів місцевого самоврядування і ніхто не уповноважував ОСББ видавати такі довідки – НІХТО. А уповноважити можна лише надавши доступ до реєстрів зареєстрованих осіб. Доступу до таких реєстрів жодне ОСББ в Україні не має, а тому банально не має й можливості перевірити достовірність даних, які мають міститися у цій довідці.

І що ж робити? Відповідь читаємо у тому самому розділі 14 вказаної постанови КМУ:

“У разі неподання органами місцевого самоврядування або уповноваженими ними органами відомостей про склад зареєстрованих у житловому приміщенні осіб у строки, встановлені цим Положенням, а також відсутності таких відомостей рішення про кількість членів домогосподарства, на яких призначається житлова субсидія, приймається комісією на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства”.

То вимагайте призначення такої комісії в УПСЗН. Це єдиний правильний шлях. Шантаж, погрози, вмовляння, примус, як від чиновників так і від сусідів звісно, що будуть неприємні, але, повірте, не примусять прочитати написані у постанові букви інакше ніж вони там написані.

error: Зміст захищено !!