Щодо наслідків пожежі в “Пар&віник”, що виникла 23 лютого 2023 року.

Кожному співвласнику багатоквартирного житлового будинку, а також, цілком ймовірно, й власникам квартир в прилеглих житлових комплексах, пропонується залишити заяву на сайті порталу урядового контактного центру. Чим більше буде скарг — тим ймовірніше, що на них врешті-решт відреагують.

Що треба щоб залишити скаргу?

Для початку, якщо Ви ще не зареєстровані на порталі — зареєструватися. Для цього перейдіть за посиланням https://ukc.gov.ua/portal/signup і заповність всі поля, які будуть вимагатися для успішної реєстрації.

Реєстрація на порталі https://ukc.gov.ua/portal/signup

Що далі?

Далі реєструєте нове звернення. Для цього натисніть на посилання “Створити звернення“.

Оберіть категорію питання, якого стосується звернення.

Категорія звернення: будівництво та благоустрій → благоустрій територій → інші питання.

Далі обираємо місто: Ірпінь, Київська область.

Після чого пишемо само звернення, яке може виглядати приблизно так:

Я, проживаю за адресою місто Ірпінь, вулиця Мечнікова 112,114, квартира 41 в багатоквартирному житловому будинку (далі — будинок), звертаюсь до з проханням допомогти вирішити питання, що стосується безпеки проживання в нашому будинку.
Після нещодавньої пожежі, що здійнялася 23 лютого 2023 року, в банному комплексі “Пар&віник”, який розташований в одному з нежитлових приміщень нашого будинку, виникла небезпека для життя та здоров'я мешканців. Причина пожежі, на нашу думку, пов'язана з використанням пічного опалення дровами, що створює великий ризик виникнення пожежі та призводить до інших негативних наслідків, як то забруднення повітря на прибудинковій та прилеглих територіях.
Власниками приміщення, в якому розташований банний комплекс “Пар&віник” є Можарська Людмила Семенівна та Савченко Віталій Володимирович. Банний комплекс це де-юре — орендар, але це фікція. Фактично банний комплекс належить забудовникам будинку Можарському Богдану Леонідовичу та Савченко Віталію Володимировичу.
Прошу перевірити відповідність установлених вимог та норм безпеки, які встановлені законодавством України. Ми також прошу сприяти забезпеченню виконання цих вимог і норм безпеки, щоб забезпечити безпеку мого життя та здоров'я.
Окрім іншого Законом України "Про охорону праці" (від 14.10.1992 № 2694-XII), встановлюються вимоги до забезпечення безпеки та охорони праці в приміщеннях, де здійснюється діяльність з використанням вогню та тепла. Закон України "Про захист населення від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру" (від 02.10.2012 № 5403-VI), встановлює вимоги до захисту населення від можливих небезпек, включаючи пожежну безпеку. А Постанова Кабінету Міністрів України "Про затвердження Правил безпечної експлуатації під'їздів та громадських будівель" (від 22.10.2014 № 693), яка встановлює вимоги до безпечної експлуатації приміщень громадських будівель, включаючи банні комплекси.
В свою чергу житловим кодексом України (від 16.10.2020 № 540-IX), також встановлюються вимоги до створення комфортних та безпечних умов проживання громадян в багатоквартирних будинках.
Виникнення пожежі свідчить про те, що власниками банного комплексу було грубо порушено вимоги означених нормативно-правових актів.
Прошу провести перевірку та сприяти повному демонтажу пічного опалення дровами, в означеному банному комплексі — піч та димохідна труба — які, як довела нещодавня пожежа, створюють реальну небезпеку моєму життю, та життю інших мешканців будинку.

На підтвердження того, хто є власниками приміщення, можна додати файл в форматі jpg, який містить дані з витягу.

Врешті решт, оформлене звернення має виглядати десь так:

Натискаєте кнопку “Відправити звернення”.

Через деякий час звернення буде зареєстроване і йому буде надано реєстраційний номер. Все. Очікуєте на відповідь, яка згодом з’явиться в зверненні.

Можливо, але це не точно, звернення призведуть до позитивного вирішення окресленої в них проблеми.

error: Зміст захищено !!